Hogyan válasszuk ki a legjobb fejhallgató erősítőt?

ehqwvpw.jpg

Bárki számára, aki jól érzi magát zenéje hallgatásában, előfordulhat, hogy befektetnie kell egy hangerősítőbe a használt fejhallgató alapján. A fejhallgató-erősítők történetesen olyan sok ember számára fontosak, hogy a legtöbb audiofil nem is mer zenét hallgatni, ha a zenéinket nem egy jó erősítő vezérli.

De hogyan lehet megvásárolni a legjobb fejhallgató-erősítőt anélkül, hogy valóban ismerné a keresett dolgokat vagy azokat, amelyeket figyelembe kell vennie? Nyilvánvaló, hogy a dolgok csak rosszul alakulhatnak, ha nem vigyázol arra, amit vásárolsz.

Ezért úgy döntöttünk, hogy feltárunk néhány olyan tényezőt, amelyek segítenek a lehető legjobb fejhallgató-erősítő megvásárlásában. Nincs sok aggodalom, ezért biztos lehet benne, hogy ennek ellenére jó tapasztalatokat szerez.

Ezt szem előtt tartva végezzük el a búvárkodást, és fedezzük fel a fejhallgató-erősítő vásárlásának néhány aspektusát és azt, hogy miként lehet a legjobbat vásárolni.

A fejhallgató-erősítők megértése

Mielőtt megnyitná a legjobb fejhallgató-erősítők listáját, adunk egy kis hátteret az erősítőről. A fejhallgatóknak áramellátásra van szükségük ahhoz, hogy működjenek, és egy erősítőtől kapják. Igen, a 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozóval ellátott telefonjának erősítője is van. Tehát iPod-jaival vagy más, a piacon elérhető eszközökkel. Ezen eszközök erősítői azonban meglehetősen kicsiek, de gyengék is.

Ami azt jelenti, hogy az erős fejhallgató használata a telefonnal nem ugyanazt a teljesítményt nyújtja, mint amire számíthat. Itt jönnek a játék fejhallgató-erősítői.

Szükségem van még erősítőre, ha alacsonyabb hangerővel hallgatok?

Természetesen minden fejhallgató-erősítő erősíti a fejhallgatót. Azonban ilyen egyszerű-e, vagy több tudomány vesz részt a folyamatban? Még akkor is, ha nem hallgat nagyobb hangerővel zenét, nem hagyhatja figyelmen kívül azt a tényt, hogy a fejhallgató-erősítő nemcsak hangosabbá, de jobbá is teszi a fejhallgatót.

Olyan, mintha egy nagy lóerős motor lenne az autójában. Tudod, hogy ha nem is használod teljesen a lóerőt, akkor is sokat kell használnod. Fejhallgató-erősítő esetén egyszerűen lehetővé teszi a fejhallgató számára, hogy minden frekvencián nagyon jól játsszon, anélkül, hogy esetleges torzulásokat okozna.

Milyen hangjavulásokra számíthatok?

Ez egy nagyon fontos kérdés, amelyet a legtöbb ember feltesz. Nyilvánvalóan sokat költ egy erősítőre, tehát milyen típusú javulást tapasztalhat az általános hangminőség terén? Az első észrevehető funkció a mélyebb és pontosabb basszus lesz. Ezenkívül a magas frekvenciák sokkal simábban és természetesebben szólnak. A zene is világosságot mutat.

Mennyit költsek?

A dolgok itt kissé megnehezülhetnek. A piacon csak annyi lehetőség van a fejhallgató-erősítőkre, különböző árkategóriákban, hogy könnyen összezavarodhat. Általában azt javasoljuk, hogy a fejhallgató árának legalább 25-50 százalékát költse el. Valószínűleg a legfontosabb tényező a fejhallgató, de ha jó minőségű fejhallgatóra vágyik, akkor szüksége van egy erősítőre is, amely képes kezelni ezeket.

Hogyan értelmezzem a fejhallgató impedanciáját?

Ez talán egy nehéz téma, amiről itt beszélünk. A helyzet az, hogy a fejhallgató impedanciájának megértése nem olyan nehéz. Ez azonban annyira részletes beszélgetés, hogy ehhez gyakran egy egész cikkre van szükség.

Azonban szeretnénk megkönnyíteni az olvasók dolgát. Ha 100 ohmnál kisebb impedanciájú fejhallgatót keres, garantálhatjuk, hogy a legtöbb hordozható eszköz, például a zenelejátszó és az okostelefon problémamentesen vezérelni tudja őket. A nagyobb impedanciájú fejhallgatók azonban több energiát igényelnek, ami viszont jó erősítőt igényel a fejhallgató vezérléséhez.

Mi van, ha menet közben hallgatok zenét?

Az, hogy valaki útközben hallgat zenét, az egyik kihívás, amellyel sokat találkoztam a zenével és az erősítőkkel. Nekem van egy FiiO F9 Pro, egy pár csúcskategóriás fejhallgató-monitor, és egyszerűen nem tudtam irányítani a telefonomat. A jó dolog az, hogy olyan sok hordozható fejhallgató-erősítő van, amely kisebb, mint a készülék mérete. Könnyen elférnek ugyanabban a zsebben, mint az okostelefon, és így is jó élményt nyújt.

Ha valami jobbra vágyik, és a DAP (dedikált audiolejátszó) közül választhat, ezeket a lejátszókat kifejezetten zenelejátszásra tervezték, és jó DAC / Amp kombinációkat kínálnak mind a nagy testhez, mind az okostelefonhoz. Sok hangspecifikus funkciót is kap. Tehát ez egy másik fontos dolog, amelyet szem előtt kell tartani.

Következtetés

Tudom, hogy a legtöbben elborulhatnak, hogy egy jó erősítő vásárlása bonyolult folyamat lehet, és ez igaz. Még mindig emlékszem, hogy először vettem meg az erősítőmet, és ez volt az egyik legzavaróbb dolog, amit átéltem.

süti beállítások módosítása