Hogyan működnek a vezeték nélküli fejhallgatók

789564-0010_5.jpg

A vezeték nélküli fejhallgató trend ebben a fejlõdõ technológiában. Könnyedén csatlakozhat különböző eszközökhöz a rendetlen vezetékek és a korlátozott mozgás nélkül.

Az eszközök vezeték nélküli csatlakoztatásának három módja van: infravörös, rádió és bluetooth. De inkább a Bluetooth technológiára fogunk koncentrálni, mivel ez a széles körben elismert vezeték nélküli kapcsolat. Sőt, manapság a legtöbb eszköz Bluetooth-kompatibilis. Legyen szó TV-ről, okostelefonról, táblagépről vagy hangszóróról, a Bluetooth-kapcsolat a legtöbb eszközbe integrálva van a jobb hordozhatóság miatt. Kényelmesebb vezeték nélküli továbbítást is kínálhat a többi technológia között.

A Bluetooth fejhallgató alacsony fogyasztású rádiójeleket használ a vezeték nélküli átvitelhez . Manapság ezek a fejhallgatók viszonylag vastagok a földön. Észreveheti, hogy a gyártók a technológiát is a legtöbb eszközzel együtt forgalomba hozták. A kedvenc dallamaidat streamelheted anélkül, hogy meg kellene nézned az audioforrást.

Hogyan működnek a vezeték nélküli fejhallgatók?

A vezeték nélküli fejhallgatók ugyanúgy működnek minden vezetékes fejhallgatóval. Ezek a hordozható eszközök azonban alacsony teljesítményű rádiójeleket használnak a vezeték nélküli átvitelhez.

Nincs több nehézkes vezeték! Szabadon távozhat az audio forrástól, és élvezheti a rendetlen vezetékek mentességét. A vezeték nélküli fejhallgatók működéséhez általában két dologra van szükség. Az egyik a fejhallgató, a másik az adója.

Az olyan eszközök, mint például az okostelefonok, a tévék és a hangszórók adója általában egy apró chip formájában érkezik, amely rendelkezik Bluetooth rádióval és szoftverrel, amely párosítható más Bluetooth-képes eszközökkel.

A fejhallgató a rádiójelek átalakítójaként szolgál, és ezeket az audiojel kimenetet rádiófrekvenciává alakítja. Ezután a rádiófrekvenciát a levegőn továbbítják.

A vezeték nélküli fejhallgatók általában akkumulátorral működnek. Van egy beépített rádióvevő , amely arra szolgál, hogy elfogadja a továbbított hangjelek és alakítani a megfelelő megbízható információk. Ezt a hanginformációt hallhatjuk, ha a fejhallgatót használjuk kedvenc dallamaink lejátszására. Ez a technológia lehetővé teszi a hívások fogadását anélkül, hogy fel kellene vennie a telefont.

A legújabb Bluetooth technológiával készült 4.0 verzió lehetővé teszi a gyors és hibátlan párosítást más Bluetooth-képes eszközökkel . A párosítás a Bluetooth-kapcsolaton keresztül azonban általában a párosítani kívánt eszközöktől függ

süti beállítások módosítása