Kültéri hangfalak a kiváló zene érdekében

partybox-crop.jpg

Akár pihentető háttérzene, akár zene a kerti partihoz - a külterületre vonatkozó kiváló minőségű hangkoncepció nagyon különleges hangulatot hoz a kertjébe. A kültéri terület típusától és szerkezetétől függően más hangrendszert lehet használni.
A hangfalak sokféle típusa és modellje gyakran megnehezíti az áttekintést. A kerti zenének mindenekelőtt egy dolgot kellene tennie - pihenjen!

Milyen lehetségek vannak a külső hangfal telepítésekor

Ebben a blogbejegyzésben átfogó áttekintést szeretnénk adni a kültéri bluetooth hangfalak legfontosabb típusairól, és elmagyarázni, hogyan hozhatja létre a lehető legjobb hangélményt a kültéri területen. Sok vezeték nélküli hangfal, WiFi hangfal vagy Bluetooth doboz nem kínálja ugyanazt, mint az állandóan telepített és vezetékes kerti hangfalak. Ezért ebben a blogbejegyzésben elmagyarázzuk a hangfalak helyes elhelyezését és a kertben található különböző funkciókat az optimális hangerősítés érdekében. Talán segíthetünk egy kicsit a kültéri hangfalak megfelelő megválasztásában.

Zene a kertben - új élmény a kültéri dobozokkal

Saját négy falának felszerelése kiváló minőségű hangrendszerrel magától értetődő sok ház- és lakástulajdonos számára. Ami a saját kertjét illeti, gondoskodunk a megfelelő világításról, a BBQ-partik kiváló minőségű grilljeiről, az elegáns kerti bútorokról és a díszes ülősarokról a zöld nappalinkban - de a kert zenei témája még mindig elhanyagolt.

Hangfalak a kertbe - a jólét oázisunk

Akár munkahelyen, akár a kanapén pihenésre, akár az autóban - a zene napjaink állandó társává vált. Miért ne lehetne ugyanez a saját kertünkben? Különösen a nyári hónapokban kertjeink élénk helyekké válnak, ahol sok időt töltünk. A zene mellett a gyengéd háttérhangrendszer nyugodt és nyugodt légkört teremthet kertjeinkben, elzárhatja a zavaró háttérzajokat, ugyanakkor hangulatot teremthet a kerti partin. A megfelelő akusztikus szőnyeg a kertünket a jólét oázisává változtatja, és egyszerűen elzárja a zavaró zajokat.

Nagyjából mindent a szabadban most hang borít. A medence vagy a pezsgőfürdő környezete, a szabadtéri konyha, a társalgó és még a zöldségfolt is (különféle okokból). Van még egy szauna hangfal kategória is. A vendéglátóiparban és a szállodaiparban a zenét már régóta használják a szabadban.

Többnyire nagyon finom a szálloda bejárati részében, az étterem szabadtéri részén vagy a sportpályákon. Valójában a természetes hangokat, például a madarak csicsergését vagy a szelet gyakran utánozzák a hangfalakon keresztül egy bizonyos légkör megteremtése érdekében. De vigyázzon a hiteles madárdalra. Ez már vonzotta az egyik vagy a másik madarat!

A kültéri hangerősítés új lehetőségei lenyűgözőek. A szálloda-komplexumok medencéjéből vagy kedvenc sörkertjéből ismerheti: jól látható hangfalak lógnak a falakon. De az egész kültéri hangfalipar sokat fejlődött. A kerti hangfalak számtalan formája és típusa létezik. A láthatótól a láthatatlanig, a díszes dizájner hangfalakig vagy akár dobozokig, amelyekbe beleáshatja magát.

A hangminőség is jelentősen javult. Valójában a szabadban a hang gyakran jobb, mint a beltérben, ahol a falak visszaverik a hangot. A kertben található megfelelő dobozokkal és erősítőkkel koncertteremmé alakíthatja. Alig vannak korlátozások a kültéri hangerősítéssel kapcsolatban.

A házban található sztereó rendszer, a merevlemezek vagy a hálózaton keresztül elérhető különböző streaming szolgáltatások zenei forrásként szolgálhatnak. Számos rendszer kényelmesen működtethető egy speciális alkalmazással ellátott tablet vagy okostelefon segítségével.

Optimális kerti hang - elhelyezés és alkalmazási területek

Pár hangfal megvásárlása és a kertbe helyezése hangot ad, de semmi köze egy igazán jó minőségű hangélményhez. A kültéri terület optimális hangzása megtervezést és előkészítést igényel. Fontos, hogy a hangfalakat úgy rendezzék el, hogy kényelmesen elhelyezhessék azokat a helyeket, ahol tartózkodnak.

Például a klasszikus fali hangfalak nem feltétlenül alkalmasak nagyon nagy kertekbe és tágas, sok ülőhelyű teraszokra. Túl hangos a hangfalak előtt - kissé távolabb alig hallani valamit. Ezenkívül az ilyen típusú hangfalak túl szelektíven bocsátják ki a hangot. Ez azonban más alkalmazási esetekben előnyt jelenthet.

A szabadtéri zenei rendszer megtervezése

Tervezésre van szükség ahhoz, hogy egy kényelmes hangzásképet teremtsen a kertben. A kellemes kerti hangrendszer alapjait itt, blogbejegyzésünkben ismerheti meg. Mindazonáltal nagyobb projektek esetén javasoljuk, hogy legalább kérjen segítséget a hangfalak elhelyezéséhez.

Sokféle módon lehet elhelyezni a hangfalakat a kertben:

  • Lógasson dobozokat a falra, vagy helyezze a teraszra
  • Bújjon növényágyakba, sövények és bokrok alá, vagy akár a föld alá

A sok lehetőségnek köszönhetően a hang optimálisan irányítható az ülésre. Ez homogén és ideális hangképet hoz létre. A hangfalak megfelelő elhelyezése bizonyos mértékig elfedheti az idegesítő zajokat, például az utcai zajokat is.

Az optimális helyzet megtalálásához először tisztáznia kell a kertjében azokat a helyeket, ahol a zene leggyakrabban hallható. Ezután a megfelelő hangfalakat oda kell helyezni. A legtöbb esetben tanácsos több mint túl kevés hangfalat telepíteni. A távolság növekedésével az észlelt térfogat nagyon gyorsan csökken, különösen a szabadban. Ha ezután növeli a hangerőt, akkor a hangminőség romolhat.

Az a hely, amelyet hanggal kell kitölteni a kertben, gyakorlatilag végtelen. Ennek a határfeltételnek a térfogattal történő kompenzálása olyan hiba, amelyet sajnos sok kertgazda elkövet. Különösen a teraszon fontos, hogy a hang csendesen is jól szóljon. A cél egy kellemes háttérhangrendszer létrehozása a kertben. Nos, kivéve, ha hangos bulit rendez. De az új szabadtéri zenei rendszernek is képesnek kell lennie erre.

Annak meghatározása, hogy a kert mely területeire kell irányítani a hangot, nem annyira triviális. A belső térben, például a nappaliban, állandó státusza van a státuszának megfelelően. A hangerősítést ideális esetben ehhez kell igazítani. Más a kertben. Itt állandóan mozgásban vagy - vagy megváltoztatod a napsütéses helyet, vagy elrejtőzsz a meleg nyári eső elől. Annak érdekében, hogy a változó helyzetben igazságot tudjon tenni, elhelyezhet például egy mélysugárzót és sok kis műholddal körülveszi. Ez azt jelenti, hogy egy nagyobb területet megfelelően ki lehet téve a hangnak.

A különböző alkalmazási területek

Az egész téma némileg strukturálása érdekében a kültéri területeket három alapvető zónára lehetne osztani, amelyekben hangfalak helyezhetők el:

  • Hang az erkélyre és a teraszra
  • Zene a kertben és a zöldfelületek számára
  • Hangfalak a medencénél, pezsgőfürdőn és a szaunában

Első és legfontosabb természetesen a terasz vagy az erkély. A lényeg itt egy optimális és kellemes háttérhangrendszer beállítása, anélkül, hogy túl nagy helyet "pazarolnánk" túl nagy hangfalakkal.

Aztán természetesen maga a kert is található. Ennek szépnek és természetesnek kell lennie, és a terjedelmes hangfalak nem torzíthatják el. Arról szól, hogy a dobozokat a lehető legkevésbé, vagy akár láthatatlanul helyezzék el. Egy másik lehetőség: elegáns dizájner hangfalak - ezeknek még fel is kell venniük a figyelmet!

Természetesen vannak kertek saját pezsgőfürdővel, medencékkel, tavakkal vagy szaunával. A nedves környezet, gyakran vegyi adalékokkal, például klórral együtt, különös követelményeket támaszt a külső használatra szánt hangfalakkal szemben. A következő három szakaszban részletesen bemutatjuk ezt a három zónát.

Hang az erkélyre és a teraszra

A hangfalakat szinte láthatatlanul helyezik el a teraszon, és biztosítják a kiegyensúlyozott hangerősítést

erkély

Amikor az emberek „kinti hangfalakról” beszélnek, általában a kertre gondolnak. A saját lakás erkélye éppúgy tele lehet hanggal. Itt csak különös gonddal kell eljárnia, tekintettel a kis területre és a szomszéd közelségére.

Ha lehetséges, a hangfalakat nem szabad kifelé irányítani, vagyis a szabad térben lévő faltól. Előzetesen tájékozódjon a megfelelő hangfalakról és mélynyomókról is. Ilyen kis területen hamar megtörténhet, hogy a hang miatt már nem érted, amit a másik mond.

terasz

Másképp néz ki egy terasszal. Itt teljesen logikus lehet a hang terjesztése az egész teraszon. De itt is el kell gondolkodni rajta, mert itt is számos tényező játszik szerepet a hangfalak helyes megválasztásában:

  • Terasz típusa
  • beépített rácsok vagy bútorok
  • kábelezés
  • optika

A terasz, a beépített rácsok vagy a beépített bútorok kialakítása megnehezítheti a hang egyenletes elosztását. Egy másik szempont, amelyet figyelembe kell venni, a kábelezés.

Minél közelebb vannak a hangfalak a házhoz, annál kevésbé bonyolult a kábelezés. A legtöbb rendszer a házon belüli rendszerhez csatlakozik. Ennek az az előnye, hogy a fontos vezérlő elektronika bent tárolható.

Attól függően, hogy a hangfalakat hova kell helyezni a teraszon, a megjelenés természetesen szerepet játszik. A hangfalak széles választéka használható az erkély vagy a bútorok színéhez. A klasszikus padló- vagy fali hangfalak különösen alkalmasak itt.

Hangfalak a medencénél, pezsgőfürdőn és a szaunában

A saját kerted másik területe a víz és a vizes élőhelyek környéke. Ide tartoznak a pezsgőfürdők, az úszómedencék, a szauna, de a kert és az úszó tavak is.

Különösen a medence területéhez vannak speciális hangfalak, amelyek ideálisak hűvös vagy meleg vízben történő elhelyezéshez. Egyrészt ezek a hangfalak különösen ellenállnak a víznek, másrészt kezelheti azokat a vegyszereket, amelyek tisztán tartják a medence vizét és tisztításra szolgálnak. Tehát a víz alatti hangfalaknak sokat kell tenniük:

  • A pezsgőfürdő dobozainak el kell fulladniuk a medence alaptérfogatát
  • A medence körül nem lehet szükségtelen kábel
  • A tavak hangfalinak kábelei állandóan a vízben lehetnek

Számos tényezőt kell figyelembe venni, amikor a hangrendszereket a szabadba helyezzük. Attól függően, hogy hol kell létrehozni a hangvilágot, különböző termékek, de különböző tervezési koncepciók is szerepet játszanak. Célszerű szakembertől tanácsot kérni. Végül is a beállított hangrendszer sokáig boldoggá teszi Önt és vendégeit.

Hang a kertben - problémák vannak a szomszédokkal?

Ha a kert hangfalakkal van felszerelve, akkor valamikor felmerül a kérdés, hogy a szomszédoknak annyira tetszik-e ez az ötlet, mint neked. Megnyugtathatunk mindenkit, aki itt aggódik.

A kertben kültéri rendszer által generált hang általában sokkal kellemesebb a szomszédok számára, mint a saját négy falában lévő forgattyús rendszer hangja. Az észlelt hangerő a hangfalaktól való távolság növekedésével jelentősen csökken.

Ez egy másik oka annak, hogy fontos tudni, hogy hol szeretné a legjobb hangot a kertben, és hova kell helyezni a hangfalakat. A hangfalak okos elhelyezése és igazítása a hangot úgy is vezérelheti, hogy a szomszédok alig vesznek észre semmit. Lehet, hogy a szomszédod még maga is nagyon zajt csap. Ebben az esetben kellemes zajokkal elnyomhatja.

Szinte minden lehetséges - így nem kell stresszelni a szomszédokkal. Feltéve, hogy megfelelő hardverrel dolgozik, és előzetesen megfelelő tervet készített.

 

süti beállítások módosítása