12 tipp a megfelelő hordozható Bluetooth hangszóró kiválasztásához

jbl-clip3mensch.jpg

A jó hangminőség elengedhetetlen a kedvenc zenénk meghallgatásához. A mobiltelefonok és a táblagépek a legkényelmesebb készülékek a zenehallgatáshoz, de a legtöbb esetben nem nyújtják a kívánt minőséget. A hangszóróktól függünk a kiváló minőségű hangzás, de vannak korlátai. Súlyosak, terjedelmesek, vezetékesek és áramforrásra van szükségük. Ezután következett a hordozható Bluetooth hangszórók forradalma, amely nagyban leegyszerűsítette utángyártott meghajtónkat.

A hordozható bluetooth hangszórók kényelmes és hatékony megoldást kínálnak erre a problémára, mivel könnyedén hordozhatók, és elkerülhetik a járást nehézkes, mindig eltömődött kábelekkel. De a piacon elérhető összes lehetőség mellett hogyan tehetném

Ez a 12 tipp segít kiválasztani az igényeinek leginkább megfelelő hordozható hangszórót.

Mik azok a vezeték nélküli hangszórók, és miért érdemes választani a Bluetooth hangszórót?

Mielőtt elkezdenénk a tippeket, röviden szeretnénk elmagyarázni, mi is a vezeték nélküli hangszóró és milyen típusok vannak, hogy ismerje mindegyik előnyeit és hátrányait.

A vezeték nélküli hangszórók lehetővé teszik a zenelejátszó kábelek nélküli csatlakoztatását. Ehhez csak párosítania kell az eszközt (mobiltelefon, táblagép, számítógép, stb.) Egy hangszóróhoz, a meglévő csatlakozási technológiák egyikével: saját vezeték nélküli hálózat, Wi-Fi, Bluetooth vagy a legújabb NFC. Közeli terepi kommunikáció ). A választott hangszórótól függően az előző csatlakozási lehetőségek egyike elérhető lesz, és bár ez a cikk azoknak szól, akik Bluetooth-on keresztül csatlakoznak, áttekintjük az egyes típusok közötti különbségeket.

A wifi hangszórók a wifi internet hálózatot használják a csatlakozáshoz. Ez a típusú kapcsolat jobb hangminőséget kínál, mint a Bluetooth, de ez nem jelent problémát a kis hordozható hangszórók esetében.

Másrészt számos hátrányuk van, például szükség van egy kezdeti beállításra, amely bonyolult lehet a technológiát kevésbé ismerők számára, vagy ha az otthoni kapcsolat nem túl megbízható, akkor sok problémába ütközhet. összekapcsolhatóság. De talán a legnagyobb hátrány az, hogy még mindig van kimenet a közelben a használatukhoz.

Egyes vezeték nélküli hangszórók, mint például a Sonos és az Apple készülékek, megoldják a kapcsolódási problémákat azáltal, hogy külső eszközön keresztül saját vezeték nélküli hálózatot hoznak létre. Ennek ellenére továbbra is hátrányuk, hogy csatlakozniuk kell az elektromos hálózathoz.

Mindezek az imént tárgyalt rendszerek inkább egy kifinomult vezeték nélküli hálózat kiépítésére összpontosítanak, több beépített hangszóróval. De ha olyan kihangosító kényelmét keresi, amelyet rendkívül könnyű felállítani és hordozni, akkor a legjobb választás kétségtelenül a hordozható Bluetooth hangszóró lesz.

Akár barátaival, akár a tengerparton vagy a medencénél jár, vagy a ház teraszán vacsorázik, grillel vagy koncertet néz a táblagépén, a hordozható Bluetooth hangszórók lefedik Önt. legkényelmesebb módja.

12 tipp a legjobb bluetooth hangszóró kiválasztásához

Most, hogy láttuk a Bluetooth hangszórók előnyeit más típusú vezeték nélküli hangszórókkal szemben, nézzünk meg néhány tippet, amelyek segítenek kiválasztani a legjobbat.

1. Könnyű és kompakt

Tegyük fel, hogy romantikus kirándulást tervez, ne tervezzen bejelentkezést, ezért mindent be kell csomagolnia a kézipoggyászába. Hol fogom elhelyezni ezt a hatalmas hangszórót? Ez nem történt meg veled kompakt vezeték nélküli hangszóróval.

Sok vállalat előállt ultrakönnyű és kompakt Bluetooth hangszórókkal, amelyek bárhova elférnek a poggyászban. Elviheti őket bárhová, anélkül, hogy erre gondolna. Ha hordozható hangszórót szeretne magával vinni, bárhová is megy, válasszon egyet, amely nem magasabb, mint 6 hüvelyk.

Vannak olyan hangszórói, mint a vagy, amelyek kiváló hangminőséget kínálnak, de nagyon nagyok.

2. Hangminőség. De honnan tudhatnám tesztelés nélkül?

Kétségtelen, hogy ez az egyik legfontosabb paraméter. A nap végén, ha hangszórót vásárolunk, az azért van, mert sokkal jobban akarunk zenét hallgatni, mint általában a mobiltelefonunkkal. Oké, de mivel egyértelmű, honnan tudom, hogy a készülék jó hangminőségű?

Négy paraméter segíthet abban, hogy a hangszóró jól hangozzon, anélkül is, hogy korábban hallotta volna: kimeneti teljesítmény, frekvenciatartomány, hangrendszer és impedancia.

Ezen paraméterek egyike a kimeneti teljesítmény (watt). Ez az érték a hangszóró által kibocsátott wattokra vonatkozik, amelyek szorosan összefüggenek a decibelben kifejezett hangnyomással, vagyis a hangerővel. A kis hangszórók, amelyeket az útmutatóban látunk, kis méretük miatt nem tudnak túl nagy teljesítményt fejleszteni. 15 és 20 watt között elegendő lenne 80 dB körüli hangzás elérése, ez a hangerő elég nagy ahhoz, hogy jól hallgathasson kültéri környezetben. Ne feledje, hogy nem a maximális teljesítményen fogjuk használni a hangszórót, mert ez torzulást okoz. Általában maximum 80% -ot használunk.

Egy másik dolog, amely jelzi a hang minőségét, az a frekvenciatartomány , amelyben a készülék képes kibocsátani. a hallható spektrum vagy az emberi fül által érzékelhető hangok körülbelül 20 Hz és 20 000 Hz között mozognak.

Ha egy vezeték nélküli hangszóró nem képes a hallható spektrum teljes tartományában kibocsájtani, akkor olyan hangok lesznek, amelyeket hiányolni fogunk. Ezért minél szélesebb frekvenciatartományt fed le a Bluetooth hangszóró, annál tisztábban érzékeli a hangot.

A következő szempont, amelyet figyelembe kell venni, az alkalmazott audiorendszer típusa . Minden rendszernek számos csatornája van. Ezek a csatornák azok a hangszórók, amelyek kibocsátják a hangot. Hallottál már 5.1, 2.1 stb., Ami 5 teljes tartományú hangszórót és mélysugárzót jelent a mélyhangokhoz.

A legtöbb bluetooth hangszóró egy 2.0-s rendszerből (két teljes tartományú hangszóró) vagy egy 2.1-es rendszerből (plusz egy alrendszerből) áll, amelyek a legjobb minőséget nyújtják.

Végül megvan az impedancia. Az ohmos ellenállást az elektromos áram áthaladásával kezelik, és az a teljesítményhez kapcsolódik. Minél nagyobb ez az ellenállás, annál kisebb a hangszóró által kibocsátott teljesítmény. A dolgok egyszerűsége érdekében ne feledje, hogy minél alacsonyabb az impedancia, annál jobb a hangminőség.

3. Az akkumulátor biztonsági mentése és gyors töltés

A kemping közepén vagyunk a barátokkal, akik zenét hallgatnak, és hirtelen ... ó, nem! a hangszóró kikapcsolt.

Egyes modellek olyan akkumulátorokkal rendelkeznek, amelyek akár 10 órányi zenelejátszást tesznek lehetővé egy feltöltéssel. Normális esetben legalább 6 óra olvasási idő szükséges. A töltési idő egy másik dolog, amire figyelni kell. Néhány modell gyors töltést kínál, míg mások nem. Hordozható hangszórók, mint 11 óra folyamatos lejátszást biztosít egy töltéssel.

4. Kapcsolódás

Természetesen létezik Bluetooth-kapcsolat, de kipróbálta már az NFC-t? Ez még egyszerűbbé teszi az eszközök párosítását. Csak ha összehozza az eszközöket és egy-két másodpercig ott hagyja, automatikusan csatlakoznak. Természetesen szükséges, hogy mindkét rendszerben legyen NFC rendszer, mind a telefonban, mind a táblagépben és a hangszóróban. Példa: .

Ha régi meghajtóival szeretne csatlakozni Bluetooth nélkül, használja a 3,5 mm-es kiegészítő bemenetet, amely lehetővé teszi, hogy kábellel csatlakozzon.

5. Kompatibilitás

A modern hangszórók a legújabb Bluetooth verziókkal vannak felszerelve (Bluetooth 4.0 vagy 5.0). Ha a küldő eszközének régebbi verziója van, akkor párosítási problémája lehet. Győződjön meg arról, hogy a hangszóró kompatibilis az A2DP-nél alacsonyabb bluetooth verziókkal, és elkerülheti a csalódást.

Számos márka USB vagy mikro USB kimeneti csatlakozóval látja el egységeit, amelyet a készülékek töltésére és bizonyos esetekben frissítések telepítésére és a kompatibilitási problémák elkerülésére használnak.

6. Kihangosító funkció

Zenét hallgat az okostelefonhoz csatlakoztatott hangszórón, és hirtelen hívást kap. Mi történik? Ha a kihangosító beépített mikrofonnal rendelkezik, akkor úgy beszélhet, mintha kihangosító készlet lenne. A zene el van némítva, a kihangosító gombra kattintva fogadja a hívást, és amikor befejezte a beszédet, leteszi a telefont, és a zene tovább játszik. Hasznos igaz?

7. Csatlakoztasson több hangszórót

Ez az opció csak nagyon kevés vezeték nélküli Bluetooth hangszóróban érhető el, ami sokkal gyakoribb az otthoni Wi-Fi hangszórókban. Képzelje el, hogy van egy szobája, ahol több környező hangot szeretne létrehozni. Egyetlen hangszóró sem engedi el, mert a hangforrás ugyanabból a pontról érkezik. Ha több helyre tudna elhelyezni hangszórókat, megoldaná.

Ehhez néhány Bluetooth-egység rendelkezik mobilalkalmazással, amely lehetővé teszi több hangszóró kapcsolatának kezelését.

8. Tervezés

Gondolkodott már azon, hogy hol fogja otthon elhelyezni a hangszórót? Bár ez egy kicsi, egyszerű eszköz, amely nagyon kevés helyet foglal el, válassza azt, ha látható helyen akarja hagyni, például könyvespolcon vagy asztalon. Ha inkább azon gondolkodik, hogy utcára vonja, buliba vigye, vagy a tengerpartra kísérje, inkább tetszetős színekkel tetszik.

A legtöbb márka több színkombinációt kínál, válassza ki a személyiségének leginkább megfelelőt.

9. Egyszerű vezérlés

Sajnos még mindig nagyon gyorsan élünk. A napi tevékenységek arra késztetnek, hogy a lehető leggyorsabban cselekedjünk, és szinte nincs időnk önmagunkra. Ezért minél könnyebben kezelhető a hangszóró, annál jobb. Nem tölthet három napot utasítások elolvasásával és azok programozásának megtanulásával. Világítson, párosítson és élvezze.

Néhány alapvető funkció elvégzéséhez csak néhány vezérlőre lesz szüksége a hangszórón. A bekapcsológomb, a lejátszás / szünet gomb, a hangerőszabályzó gomb, a telefonhívások fogadásához szükséges gomb (ha van ilyen lehetősége) és a bluetooth párosító gomb elegendő a telefon teljes irányításához.

10. Vásároljon az Ön igényei szerint

Gondolkodnia kellene azon, hogy miért vásárolja meg ezt a bluetooth hangszórót. Szabadtéri kalandokra, partikra, vagy csak otthoni elhelyezésre, vagy esőkabátra van szüksége? Nos, különböző modellek léteznek ugyanazokra a célokra. Válassz bölcsen

Jól értette, olyan hangszórót szeretne, amelyet elvihet grillezésre, táborozáskor vagy amikor kimegy a kerékpárjára. Nos, ebben az esetben fontos, hogy felkészülj rá.

Ha elsősorban a szabadban tervezi használni, válasszon egy jó teljesítményű modellt, amely magas hangot kínál, hogy zajos környezetben jól hallhassa. Nem lehet kevesebb, mint 85 decibel maximális teljesítmény.

Egy másik dolog, amelyet ebben az esetben figyelembe kell venni, az akkumulátor, legalább 10 órányi lejátszásra lesz szüksége. Ha egy kicsit nagy a hangszóró, értékelni fogja, hogy fogantyúval rendelkezik, így kényelmesen viselheti a kezében, vagy felakaszthatja kerékpárra.

11. Tartósság

A szilárdsághoz hasonlóan vásárlás előtt ellenőrizze a termék tartósságát a vélemények elolvasásával. Ha azon emberek közé tartozik, akik mindig engednek (velem történik), akkor segít, ha a beszélő ellenáll a fújásoknak. Bizonyos berendezéseket a szokásos műanyagnál erősebb alumínium ház borítja. Ha ledobja, megsértheti magát, de nem törik össze.

12. ár

Végül, de nem utolsósorban, a legjobb nem a legdrágább, de az, amely a legjobb minőséget kínálja alacsonyabb áron. Tehát ne vásároljon vakon drága Bluetooth hangszórókat. Ezek olyan elektronikus termékek, amelyek károsodhatnak. Végezze el a kutatását, keresse meg sajátos igényeit, válassza ki az Ön igényeinek megfelelő hangszórót, miután áttekintette a leírásokat és áttekintéseket.

süti beállítások módosítása